Utolsó frissítés: 2020-07-02

Frisítés dátuma: 2020-07-02

hun eng Utolsó frissítés: 2020-07-02 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE partnerség itthon és külföldről

A LIFE pályázatok egyik sajátossága, hogy nincs megkötés a partnerségek kialakítására vonatkozóan. Lehetőségünk van egyedüli résztvevő szervezetként is benyújtani pályázatunkat, de legtöbb esetben célszerű konzorciumot kialakítani a megvalósítandó projekt hatékonyabb végrehajtása érdekében. Ha egy szervezet tevékenysége a tervezett projektakciók között jól elkülöníthető és a projekt tekintetében hozzáadott értéket képvisel, érdemes megfontolni a partnerség kialakítását.

Pályázatunkba egy vagy több partnerszervezetet is bevonhatunk, mely által partnereink a pályázat társult kedvezményezettjeivé válnak. A társult kedvezményezettek felé elvárás, hogy szakmai és pénzügyi szempontból is hozzájárulást kell nyújtaniuk a projekthez, mely által egy vagy több projektakció felelőseivé kell, hogy váljanak.

Európai uniós hozzáadott értéket képvisel, ezáltal az értékelés során plusz pontokat is jelent, hogyha az Európai Unió más tagállamában működő szervezetet vonunk be a pályázatunkba. Egy nemzetközi együttműködés megkönnyítheti a LIFE értékelési rendszer által elvárt, a projekteredményekre és hatásokra vonatkozó megismétlés és átültetés kritériumoknak való megfelelést is a későbbiekben.

A potenciális pályázó szervezetek közötti kommunikáció elősegítésére hoztuk létre Magyarországon a LIFE partnerkereső adatbázist, mely az alábbi linken keresztül érhető el: http://lifepalyazatok.eu/partnerkereso-0.html

A magyarországi adatbázis mellett több európai országban is működik saját LIFE partnerkereső adatbázis. A legtöbb ilyen adatbázisba lehetőség van külföldi szervezetként is regisztrálni, de regisztráció nélkül is böngészhetünk a pályázni kívánó szervezetek között, akár konkrét projektötletek, témák szerint is.

Csehország http://www.program-life.cz/search-partners/?public=1

Bulgária http://www.life-bulgaria.bg/en/partners/

Görögország http://www.lifetaskforce.gr/en/partner-for-life Az adatbázisba történő jelentkezés egy külön regisztrációs íven érhető el: https://goo.gl/G98J1C

Lengyelország http://nfosigw.gov.pl/en/life-program/partner-for-life

Litvánia http://db.lifeprojektai.lt/#home

Szlovénia https://lifeslovenija.si/en/portal/partner-search

Amennyiben szeretne segítséget kérni LIFE projektötletéhez kapcsolódó hazai vagy (egész Európán belüli) külföldi partnerek megtalálásában, keresse bizalommal LIFE Csapatunkat a tématerületeknek megfelelő elérhetőségen:

KÖRNYEZETVÉDELEM

lifeenvironment@fm.gov.hu

TERMÉSZETVÉDELEM

lifenature@fm.gov.hu

ÉGHAJLAT-POLITIKA

lifeclimate@nfm.gov.hu

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.12.11.

EU költségvetés: a Bizottság javasolja a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni fellépés támogatásának növelését

LIFE hírek2017.07.27.

Nagyobb kapacitással a környezetvédelemért és az éghajlat-politikáért

LIFE hírek2020.02.05.

Éghajlatvédelem még a legszűkebb költségvetés mellett is