English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program
imglink

A fenntartható energia területén a legfontosabb jogszabályok hatékony végrehajtása felé

Angol nyelvű megnevezés: Towards an effective implementation of key legislation in the field of sustainable energy

Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-POLICY

Az EU tiszta energiáról szóló csomagja átfogó keretet adott az energiajogszabályoknak, amelyek a fogyasztót helyezték az energiarendszer középpontjába. Az ott megfogalmazott kihívásokat szem előtt tartva a jelen pályázat témájának célja, hogy támogassa a fenntartható energia területén a legfontosabb jogszabályok végrehajtását, nevezetesen az energiahatékonysági irányelvet (A. hatály), a megújuló energiáról szóló irányelvet (B. hatály) és az épületek energiahatékonyságáról szóló irányelvet (C. hatály). Célja továbbá, hogy hozzájáruljon az integrált megoldások kidolgozásához és alkalmazásához az energiajogszabályokra vonatkozó rendelkezések hatékony megvalósítása érdekében (D. hatály). Végül az energiarendszer-integrációra vonatkozó uniós stratégia (E. hatály) megvalósításának támogatására törekszik. A 2021. évi felhívás keretében pályázatokat hirdetnek az ""A"" és ""B"" hatályú, azaz a következők végrehajtását támogató intézkedésekre:
Az energiahatékonysági irányelv (A. hatály)alatt az alábbiak értendők: energiahatékonysági célok, közbeszerzés, Energiahatékonysági Kötelezettségek (EPO-k), mérés és számlázás, energiaszolgáltatások, Energiahatékonysági Nemzeti Alap.

A megújuló energiáról szóló irányelvhez (B. hatály) az alábbiak tartoznak: megújuló energiaforrásokkal foglalkozó önfogyasztók, megújulóenergia-közösségek (RFC-k), a megújuló energia alkalmazása a fűtés és a hűtés során, beleértve a távenergia-hálózatokat is, illetve a közlekedési ágazat felhasználását.

 

Határidő: 2022. 01. 12. 17:00:00

A pályázat eredeti, angol nyelvű kiírásához kattintson ide.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

1. Természet és biológiai sokféleség:
Sashalmi Éva, 
lifenature@am.gov.hu
2. Körforgásos gazdaság és életminőség
Dr. Gazdagné Rózsa Enikő, 
lifeenvironment@em.gov.hueniko.rozsa.gazdagne@em.gov.hu, +3617951710
3. Az éghajlatváltozás mérséklése és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás:
Kőbányai Dénes, 
denes.kobanyai@em.gov.hulifeclimate@em.gov.hu, +3617957216; +36301087756
4. Tiszta energiára való átállás:
Kormos Eszter, lifecleanenergy@tim.gov.hu
>
segítség

Segíthetünk? - Írjon nekünk