Utolsó frissítés: 2020-01-22

Frisítés dátuma: 2020-01-22

hun eng Utolsó frissítés: 2020-01-22 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Lezárult a LIFE25 Roadshow

A 2017. június 8-i dobogókői LIFE Információs Nap volt a magyarországi „LIFE25 Roadshow” utolsó hivatalos állomása. Ezzel a magyar LIFE csapat teljesítette azt az önkéntes vállalást, amelyet az Európai Unió környezetvédelmi és éghajlat-politikai programja (LIFE) 25 éves fennállásának megünneplésére tett. A körút célja a program megismertetése azon magyarországi térségekkel és szereplőkkel, amelyek számára ez a pályázási forma még újdonságot jelentett.

A sorozat 2017. március 21-én kezdődött Sopronban az Élő Erdő Konferencián a Földművelésügyi Minisztérium munkatársainak részvételével, majd a LIFE Klímapolitikai és Környezetvédelmi Csapatok kevesebb, mint két és fél hónap alatt teljesítették mind a 25 állomást. Földrajzilag és a helyszínek státuszát tekintve is sokszínű volt a körút, a kollégák rengeteg új inputot kaptak és számos kapcsolatot építettek későbbi potenciális pályázókkal.   

Bár a roadshow hivatalosan véget ért, egyes megyei éghajlatváltozási platformok még mindig üléseznek, amelyek munkájához a LIFE hathatós segítséget nyújthat. Ezen okból kifolyólag a Klímapolitikai Csapat munkatársai június 22-én Debrecenbe, június 27-én Sopronba, június 28-án pedig Békéscsabára is ellátogatnak. Ezen kívül a Földművelésügyi Minisztérium munkatársai november 10-én a MAVIR kétnapos konferenciáján képviselik a LIFE csapatot.

A széleskörű roadshow-t követően a LIFE Klímapolitikai és Környezetvédelmi Csapatok célja a célzott, tematikus elérésre való törekvés a benyújtott pályázati anyagok minőségének javítása érdekében. Reméljük, valamennyi friss érdeklődővel viszontlátjuk egymást tematikus rendezvényeinken.

Angol nyelvű tájékoztató a roadshow állomásairól: http://life-25.eu/life25-roadshow/

Magyarországi LIFE eseménynaptár: http://lifepalyazatok.eu/esemenyek.html

Kapcsolódó tartalmak

beszámoló2017.04.06.

LIFE25 Roadshow, 1. állomás, Sopron

beszámoló2016.11.11.

Környezetvédelmi és természetvédelmi tréningek 2016

beszámoló2019.08.21.

II. LIFE környezetvédelmi integrált projekt tréning