Utolsó frissítés: 2020-01-27

Frisítés dátuma: 2020-01-27

hun eng Utolsó frissítés: 2020-01-27 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

V. LIFE Klímapolitikai Tréning: „Az éghajlatváltozás mérséklése”

2017. április 13-án a LIFE Klímapolitikai Csapat szervezésében került megrendezésre „Az éghajlatváltozás mérséklése” címet viselő V. LIFE Klímapolitikai Tréning. A szervezők az éghajlatváltozás elleni küzdelem fontossága mellett a LIFE program mitigációs (Climate Change Mitigation, CCM) pályázati lehetőségére kívánták felhívni a résztvevők figyelmét. A közönséget dr. Botos Barbara, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztályának vezetője köszöntötte.

Nyitóelőadásában Kovács Barbara LIFE nemzeti kapcsolattartó ismertette a LIFE Éghajlat-politika alprogram által kínált pályázati lehetőséget, a 2016. évi pályázati kiírás tanulságait és az éghajlati pályázatok támogatásának várható tendenciáit. Dr. Toldi Ottó, a LIFE Klímapolitikai Csapat mitigáció és K+F szakértője a hazai, uniós és nemzetközi kibocsátás-csökkentés trendjeit és lehetőségeit mutatta be. A délelőtti program zárásaként Carolina Wackerhagena németországi Bodensee Alapítvány projektkoordinátorának közreműködésével a 2014-ben „Best of the best” díjas LIFE Agri Climate Change projekttel és a jelenleg is futó LIFE Agri Adapt projekttel ismerkedhettek meg a résztvevők. A délutáni szekcióban a LIFE pályázással kapcsolatos gyakorlati kérdéseké volt a főszerep: Dr. Toldi Ottó az eProposal elektronikus felületről tartott előadást, míg dr. Konstantin Kata, a LIFE Klímapolitikai Csapat jogi-pénzügyi kapcsolattartója a pályázással kapcsolatos adminisztratív-pénzügyi tudnivalókat ismertette. A program a résztvevők kérdéseivel zárult.

Amennyiben Önök is érdeklődnek az éghajlat-politikai témájú rendezvények és pályázati lehetőségek iránt, forduljanak bizalommal a LIFE Klímapolitikai Csapat munkatársaihoz a lifeclimate@nfm.gov.hu elérhetőségen.

Kovács Barbara előadása

Dr Toldi Ottó előadása

Carolina Wackerhagen előadása

Dr Konstantin Kata előadása 

Kapcsolódó tartalmak

beszámoló2017.02.15.

I. LIFE környezetvédelmi tréning

beszámoló2017.02.14.

Spanyolországi tanulmányút

beszámoló2016.10.18.

Ausztriai tanulmányút