Utolsó frissítés: 2020-07-14

Frisítés dátuma: 2020-07-14

hun eng Utolsó frissítés: 2020-07-14 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE és part menti élőhelyek

LIFE and coastal habitatsA legfrissebb LIFE Nature Focus kiadvány (LIFE and coastal habitats) kiemeli azokat a kérdéseket, amelyek veszélyeztetik az európai part menti élőhelyeket és mindazt, hogy a LIFE program hogyan foglalkozott velük. A part menti régiók a GDP-nk 40% -át adják, de a fejlődésnek fenntarthatónak kell lennie, és fel kell ismernie a változatos partvidékeink természeti értékét.

A part menti fajok mindössze 13% -a "kedvező", míg a tengerparti élőhelyek 73% -a "rossz" vagy "nem kielégítő" védettségi állapotban van.

A 96 oldalas prospektus felvázolja a LIFE projektek által végrehajtott innovatív és bevált gyakorlatok hatáskörét az európai part menti élőhelyek helyzetének javítása és a Natura 2000 hálózati helyszínek igazgatása érdekében. Mindezen felül különböző élőhelyekre kiterjedő fejezeteket tartalmaz és a tengerparti régiókra vonatkozó átfogó irányítási kérdésekre összpontosít.

Az EU integrált szakpolitikai intézkedései az éghajlatváltozásra, a vízszennyezésre, az élőhely-veszteségre és az európai part menti területeket érintő valamennyi egyéb tényezőre kiterjedő fellépést foglalják magukban, és a LIFE eszköze volt annak bemutatásának, hogy ezek a politikai célkitűzések hogyan érhetők el legjobban.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.05.15.

Meghívó a IV. LIFE Környezetvédelmi tréningre

LIFE hírek2020.04.21.

Együttélés a nagyragadozókkal Magyarországon

LIFE hírek2018.07.09.

Spanyol partnerünk nemzetközi együttműködési lehetőséget kínál természetvédelmi LIFE projektekre vonatkozóan