Utolsó frissítés: 2020-01-22

Frisítés dátuma: 2020-01-22

hun eng Utolsó frissítés: 2020-01-22 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE előkészítő projektek az Európai Szolidaritási Hadtestek felhíváshoz

LIFE fényképe.A 2016. december 7-én megjelent felhívásra válaszul kapott visszajelzések alapján a Bizottság második pályázati felhívást tesz közzé az Európai Szolidaritási Hadtest (ESC) támogatására.

A támogatott tevékenységek körét a környezetvédelem, a természeti területek, a természetvédelmi területek és az ökoszisztémák helyreállítása jelenti, elsősorban a Natura 2000 hálózatot.

Azonban ebben a második felhívásban néhány követelmény módosításra került, pl. az ESC-ben részt vevő önkéntesek minimális száma 100 és a végrehajtási idő is legfeljebb három év (36 hónap) lehet.

Az Európai Szolidaritási Haderő kiépítésének támogatására irányuló LIFE előkészítő projektek (környezetvédelmi alprogram) hozzájárulnak az Unió azon képességének megerősítéséhez, hogy önkéntes szolgáltatásokat nyújtson a fiatalok számára az egész Európai Unióban. Főleg a Natura 2000 területek megőrzésére, a környezetvédelemre, a természeti területek és ökoszisztémák helyreállítására és az önkéntes szolgálatok kapacitásépítésére összpontosít a folyamatban lévő LIFE projektek között.

A jelentkezéshez látogasson el a 2017-es felhívás oldalára.

Határidő: 2017. augusztus 25.

 

Háttér: Az Európai Szolidaritási Hadtest célja, hogy lehetőséget biztosítson a 30 éven aluli korosztálynak arra, hogy segítsék olyan nem kormányzati szervezetek, helyi önkormányzatok vagy magánvállalkozások munkáját, amelyek kihívást jelentő helyzetek kezelésével foglalkoznak az Európai Unióban. Ilyen tevékenységek lehetnek a következők: helyreállítási munkák természeti katasztrófák után, a társadalmi kirekesztés és a szegénység felszámolását célzó tevékenységek, illetve egészségügyi és demográfiai kihívások kezelése, menekültek befogadása és a társadalmi beilleszkedésük elősegítése.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.04.13.

OAKEYLIFE nyitó workshop – Megújul a Kiskunság ékköve

LIFE hírek2018.04.04.

Börzsönyi tanulmányút a LIFE IN FORESTS-sel

LIFE hírek2018.01.24.

Magyar önkéntes szervezetek a szervezeti karbonlábnyom csökkentéséért