Utolsó frissítés: 2020-09-16

Frisítés dátuma: 2020-09-16

hun eng Utolsó frissítés: 2020-09-16 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Bioalapú biztonsági védőburkolatot az EU útjaira

Szokatlan látvány üdvözli Hollandiában az észak-brabanti N272-esen autózókat. Európa-szerte az egyik legelső bioalapú biztonsági védőburkolat 20 méteres vonalat húz az út mindkét oldalán. Ez a hagyományos védőkorlátok fémelemeit helyettesíti, különös tekintettel a környezeti szempontból problémás cink-oxid bevonatra.

"Csak Hollandiában 19 tonna cink folyik a védőkorlátokból évente " - mondja Harm Jan Thiewes a Millvision cégtől (Raamsdonk, Észak-Brabant). "Ez a fém mérgező a környezet számára."

A cink-oxid bevonatot úgy tervezték, hogy megvédje az acélsíneket a rozsdától, de bomlása szennyezheti a felszín alatti vizeket, talajba kerülhet és a biológiai sokféleséget befolyásolhatja. Az autópályák közelében található növények, madarak és csigák anyagcseréjét is felborítja a szokatlanul nagy koncentrációjú cink. Cink-mentes

A LIFE által támogatott BG4US projekt részeként a Millvision a növényi rostokat zöld és tartós építőanyagokká dolgozza fel. A takarmány-összetevők közé tartozik a burgonya-hulladék és a közúti fű. Thiewes szerint ez a „helyi a helyinek” megközelítés a Millvision által javasolt számos zöld megoldás középpontjában áll. Ez megfelel a körkörös gazdaságra vonatkozó uniós cselekvési terv célkitűzéseinek, miközben profitál mind a környezet, mind a helyi közösségek számára.

A közúti infrastruktúrában a fém helyettesítésének másik potenciális kedvezményezettje a globális éghajlat. Az acélgyártás jelenleg hatalmas mennyiségű szén-dioxidot bocsát ki. Előzetes tanulmányok azt mutatják, hogy bio-alapú anyagok helyettesítésével a védőburkolat-gyártási folyamatok szén-dioxid-lábnyomát le lehetne vetni.

A BG4US konzorcium még mindig finomhangoló recepteket kínál a bioalapú anyagok tulajdonságainak optimalizálása érdekében. Partnerei a biokompozíciókat acélkomponensekkel ötvözik, és egy öntőformába húzzák őket, hogy olya védőburkolat-összetevőket alakíthassanak ki, amelyek ellenállnak az elemeknek anélkül, hogy károsak lennének a helyi környezetben.

"A biológiai anyagok nem mérgezik a környezetet és nem rothadnak" - mondja Thiewes úr. "De még mindig látni kell, hogyan élik túl az idő múlását."

Az idő próbája

Az N272-es védőburkolat egy makett. Nem rendelkezik tanúsított biztonsági intézkedésekkel, de betekintést nyújt a kutatóknak arra, hogyan optimalizálják gyártási folyamataikat a biológiai lebomlás elkerülése érdekében. Thiewes úr szerint a bio-alapú anyagok, amelyeket ő és partnerei dolgoznak, végül meghaladhatják a meglévő fémszárnyak 25 éves élettartamát.

Várja, hogy a LIFE BG4US projekt hamarosan optimalizálja a biomassza és a mechanikai tulajdonságok megfelelő kombinációját a jövő év közepéig az első bioalapú korlátok tesztelésére. Egy 100 méteres prototípust egy hivatalos tesztközpontban vizsgálnak meg, hogy engedélyezzék az európai utakon való elfogadását.

A projekt tervezi, hogy 2020-ban többszáz méteres védőburkolatot épít fel a biológiai alapanyagok valós életkörülményeinek megalapozottsága érdekében. A Millvision már vizsgálja üzleti partnereivel az üzleti tervet, hogy szélesebb körben alkalmazza a technológiát. Az ipari kibocsátással kapcsolatos uniós szabályok szigorításával és Európa-szerte több tízezer kilométer hosszú autópályán keresztül a zöld korlátok potenciálisan hatalmas piaci lehetőségeket jelentenek.

Forrás: http://ec.europa.eu

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.05.15.

Május 13-17.: EU Zöld Hét 2019

Hírek a nagyvilágból2017.10.02.

Gyorsabban kell csökkentenie az Európai Uniónak az üvegházhatású gázok kibocsátását

Hírek a nagyvilágból2020.08.19.

Kampány indult a nemzeti parkok népszerűsítésére